Na początku jesieni jarzębina przyozdabia się w czerwień korali.
Te malutkie owoce mają nie tylko piękny kolor ale także wiele cennych składników leczniczych. Z jarzębiny można robić soki, konfitury i wiele, wiele innych zdrowych przetworów. Nasze babcie robiły z niej nalewki, które miały działanie moczopędne, jednak najczęściej wykorzystuje się owoce jarzębiny do zrobienia pięknych, czerwonych korali i właśnie takie zrobiliśmy na lekcji plastyki!
Te malutkie owoce mają nie tylko piękny kolor ale także wiele cennych składników leczniczych. Z jarzębiny można robić soki, konfitury i wiele, wiele innych zdrowych przetworów. Nasze babcie robiły z niej nalewki, które miały działanie moczopędne, jednak najczęściej wykorzystuje się owoce jarzębiny do zrobienia pięknych, czerwonych korali i właśnie takie zrobiliśmy na lekcji plastyki!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz